Maak kennis met de groepen 1 t/m 8 van onze school.

Groep 1/2a

 

Groep 1/2a is al 68 dagen een hele gezellige groep. Wij houden de schooldagen bij n.a.v. het 100 dagen project. De kinderen leren hierbij dat de 1 in het getal 10 staat voor 1 groep van 10 (in dit geval rietjes).
12 is dus 1 groepje van 10 rietjes en nog 2 losse rietjes in een ander bakje. De kinderen wijzen de juffen er nog wel eens op dat we een rietje vergeten :D Erg leuk om de betrokkenheid bij de kinderen te zien.

Onze groep wordt ook steeds groter met de komst van nieuwe kinderen. Heel leuk dat jullie ook bij ons komen spelen en leren!

We zijn op dit moment erg druk met het ontdekken van splitsen. Op de foto ziet u dat we leren dat 7 op de rug van een lieveheersbeestje er telkens anders uit kan zien. bijvoorbeeld 2 aan de rechterkant en 5 aan de linkerkant. Of 3 aan de rechterkant en 4 aan de linkerkant.

 

Groep 1/2b

 

Wat zijn wij blij dat het nieuwe schooljaar is begonnen.

In groep 1-2b zitten 15 enthousiaste kleuters die erg graag naar school gaan. Juf Jolanda en juf Menkedina vinden het een feestje om voor deze groep te mogen staan.

We leren aan de hand van thema’s over allerlei onderwerpen. We werken de komende periode over het thema: Op de weg ……. Al spelend leren de kinderen heel veel woorden, letters, zinnen en cijfers en liedjes over dit thema.

Dit alles is zeer betekenisvol voor de kleuters. De werkjes die gemaakt worden zijn ook afgestemd op het thema.

Groep 3

Groep 4

 

Het lied 0 x 2 = 0 en 1 x 2 = 2, dat moet iedereen weten galmt regelmatig door de school.

Sinds een aantal weken zijn wij begonnen met het leren van de tafels.

De kinderen hebben veel plezier met het oefenen. We doen dit elke keer op verschillende manieren: zingen, joggen, rollen en gooien met een bal en dit allemaal terwijl we de tafel van 2 opzeggen.

Zelfs als wij onze jassen ophangen in de gang, zijn we bezig met de tafel van 2. Neem maar eens een kijkje.

 

Elke dag beginnen we de ochtend of middag met een spelling- of rekencircuit. Op een leuke, ontspannende manier zijn we eigenlijk heel veel dingen aan het leren, terwijl wij het gevoel hebben dat we aan het spelen zijn.

Groep 5

 

  

In groep 5 krijgen de kinderen voor het eerst Geschiedenis, Aardrijkskunde en Biologie. Dat is natuurlijk ontzettend leuk!
Deze week heeft groep 5 met de Geschiedenis les hunebedden nagebouwd.
Dat kon natuurlijk niet met de handen, want daar waren de stenen vroeger veel te groot voor. Per groepje moesten ze zelf een manier ontdekken om de stenen op elkaar te krijgen.
Wat een mooie resultaten!

 

 

Groep 6

Onderhand zijn we al weer een paar maanden naar school en heeft groep 6 verschillende activiteiten gedaan. Onlangs zijn wij een ochtend naar I-Space geweest. Dit was op de Koningin Juliana School. Op deze ochtend mochten alle kinderen aan de slag met ICT in een circuitvorm. Ze kregen verschillende opdrachten die zij mochten doen. Ze gingen aan het werk met de Beebot, een auto en een spel op de Ipad, waarbij zij vooruit moesten denken. Ook hebben zij een logo ontworpen in 3D op de Ipad en een kubus gevouwen om vervolgens met een Ipad verschillende onderwerpen op de kubus te kunnen bekijken. Daarnaast zijn zij aan de slag gegaan met Microbits en hebben zij zelf geprogrammeerd op de laptop.

Naast deze leuke ochtend zijn wij op een donderdagmiddag naar een ASK voorstelling geweest. Dit jaar was het Peter Pan. Een mooie voorstelling voor de kinderen om bij te wonen. Ze waren erg enthousiast en hebben ervan genoten.

Nu zitten we alweer volop in de decemberdrukte. We hebben net Sinterklaas gevierd met prachtige surprises door de leerlingen gemaakt en we hebben nog een gezellige kerstviering in het vooruitzicht

 

Groep 7

 

In groep 7 gaan wij de eerste twee weken aan de slag met de gouden weken. Dit betekent dat wij veel activiteiten doen om het groepsgevoel te versterken, elkaar beter te leren kennen en aan elkaar duidelijk te maken hoe wij graag met elkaar willen omgaan.

In de klas hebben wij een Chillhoek, hier kunnen wij lekker even ontspannen en een boekje lezen, kleuren of naar de vissen kijken. Hier zit iedereen graag! Wij gaan dit jaar veel nieuwe dingen leren en er een top jaar van maken!

 

 

 

Groep 8

 

Welkom op de groepspagina van groep 8!

 

Wij zijn de oudsten van deze school!

Daarom mogen wij dit schooljaar op schoolkamp naar Otterlo en aan het einde van het schooljaar voeren wij een musical op.

 

Dit laatste jaar is ook heel spannend, omdat wij ons definitieve advies krijgen. En we gaan een keuze maken naar welke VO school wij volgend jaar zullen gaan.

 

Verder hebben wij nog veel meer leuke dingen op de planning staan, voor dit schooljaar. Dit vermelden wij vaak op onze facebookpagina : De Wegwijzer.

 

Wij gaan voor een super gezellig laatste schooljaar bij De Wegwijzer!

 

Meer lezen over de activiteiten?

Activiteiten