Maak kennis met de groepen 1 t/m 8 van onze school.

Groep 1/2a

 

Groep 1/2a is al heel veel dagen een hele gezellige groep. Wij houden de schooldagen bij n.a.v. het 100 dagen project. We zijn nu bij schooldag 91. De kinderen leren hierbij dat de 1 in het getal 10 staat voor 1 groep van 10 (in dit geval rietjes).
12 is dus 1 groepje van 10 rietjes en nog 2 losse rietjes in een ander bakje. De kinderen wijzen de juffen er nog wel eens op dat we een rietje vergeten :D Erg leuk om de betrokkenheid bij de kinderen te zien.

Onze groep wordt ook steeds groter met de komst van nieuwe kinderen. Heel leuk dat jullie ook bij ons komen spelen en leren!

We zijn op dit moment erg druk met het ontdekken van splitsen. Op de foto ziet u dat we leren dat 7 op de rug van een lieveheersbeestje er telkens anders uit kan zien. bijvoorbeeld 2 aan de rechterkant en 5 aan de linkerkant. Of 3 aan de rechterkant en 4 aan de linkerkant.

 

Groep 1/2b

 

Wat zijn wij blij dat het nieuwe schooljaar is begonnen.

In groep 1-2b zitten 15 enthousiaste kleuters die erg graag naar school gaan. Juf Jolanda en juf Menkedina vinden het een feestje om voor deze groep te mogen staan.

We leren aan de hand van thema’s over allerlei onderwerpen. We werken de komende periode over het thema: Op de weg ……. Al spelend leren de kinderen heel veel woorden, letters, zinnen en cijfers en liedjes over dit thema.

Dit alles is zeer betekenisvol voor de kleuters. De werkjes die gemaakt worden zijn ook afgestemd op het thema.

Groep 3

Groep 4

 

Het lied 0 x 2 = 0 en 1 x 2 = 2, dat moet iedereen weten galmt regelmatig door de school.

Sinds een aantal weken zijn wij begonnen met het leren van de tafels.

De kinderen hebben veel plezier met het oefenen. We doen dit elke keer op verschillende manieren: zingen, joggen, rollen en gooien met een bal en dit allemaal terwijl we de tafel van 2 opzeggen.

Zelfs als wij onze jassen ophangen in de gang, zijn we bezig met de tafel van 2. Neem maar eens een kijkje.

 

Elke dag beginnen we de ochtend of middag met een spelling- of rekencircuit. Op een leuke, ontspannende manier zijn we eigenlijk heel veel dingen aan het leren, terwijl wij het gevoel hebben dat we aan het spelen zijn.

Groep 5

 

Groep 5 is naar Ispace geweest. Ispace is een soort ICT-lab waar je als leerling alle (nieuwe) snufjes op het gebied van onderwijs en ICT kunt leren, zien en ervaren. De leerlingen mochten zelf in circuitvorm aan de slag met allerlei verschillende vormen van ICT.

We mochten een aantal Ipads, chromebooks en digitale leerspellen mee naar school nemen om mee te oefenen.

Het was een leuke, leerzame ochtend!

 

 

Groep 6

Onderhand zijn we al weer een paar maanden naar school en heeft groep 6 verschillende activiteiten gedaan. Onlangs zijn wij een ochtend naar I-Space geweest. Dit was op de Koningin Juliana School. Op deze ochtend mochten alle kinderen aan de slag met ICT in een circuitvorm. Ze kregen verschillende opdrachten die zij mochten doen. Ze gingen aan het werk met de Beebot, een auto en een spel op de Ipad, waarbij zij vooruit moesten denken. Ook hebben zij een logo ontworpen in 3D op de Ipad en een kubus gevouwen om vervolgens met een Ipad verschillende onderwerpen op de kubus te kunnen bekijken. Daarnaast zijn zij aan de slag gegaan met Microbits en hebben zij zelf geprogrammeerd op de laptop.

Naast deze leuke ochtend zijn wij op een donderdagmiddag naar een ASK voorstelling geweest. Dit jaar was het Peter Pan. Een mooie voorstelling voor de kinderen om bij te wonen. Ze waren erg enthousiast en hebben ervan genoten.

Nu zitten we alweer volop in de decemberdrukte. We hebben net Sinterklaas gevierd met prachtige surprises door de leerlingen gemaakt en we hebben nog een gezellige kerstviering in het vooruitzicht

 

Groep 7

 

We zitten nu een half jaar in groep 7. De afgelopen maanden zijn wij onder andere bezig geweest met breuken, Robotica, werkwoorden en Grej of the Day. 

We hadden woensdag de zwemchallenge bij malkander. Je had 4 vakken. In ieder vak deed je wat anders, bijvoorbeeld bij een vak deed je snorkelen, bij een ander vak ging je duiken en bij nog een vak ging je vrij zwemmen. Bij het laatste vak gingen we survivallen. Na twee vakken had je pauze met drinken. 

In april gaan wij het verkeersexamen doen en wij vinden dat best spannend. 
Het is ook leuk dat je veel nieuwe dingen leert, maar je herhaalt ook wat oude dingen. 
Je leert elkaar te vertrouwen bij de kanjertraining. 
We leren moeilijke knutselwerkjes maken, bijvoorbeeld sneeuwpopen van sokken en zand. 
Bij rekenen krijgt iedere aanpak een ander boek en dat is superfijn. 

Met vriendelijke groeten groep 7

 

 

 

Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8!

Vanuit de leerlingen:

Les natuur: extreme experimenten

Tijdens de les hadden we het over stroom.

We mochten met draden een stroom cirkel maken. We hadden een lampje of ventilator en die moesten we aan sluiten aan de batterij. We hadden dit geleerd: stroom kan niet overal doorheen. Sommige materialen zijn isolatoren (hout, plastic).

Les natuur: extreme experimenten

We gingen met natuur een proefje doen. Wij deden een proefje met vloeibare slagroom dat deden we in een potje en ,toen moesten we schudden. Eerst werd het steviger en naar een paar minuten schudden werd het boter. Toen het boter was geworden was er een vloeibaar goedje en een klontje boter. Het was een super leuk proefje.

 

Meer lezen over de activiteiten?

Activiteiten