Elke groep een eigen invulling

Groep 1/2a

 Groep 1/2a is ook weer gezellig van start gegaan. De groep telt 17 kinderen en 2 juffen. Na de zomervakantie zijn er een aantal nieuwe kinderen bij gekomen. Het is leuk om na een week te zien dat de nieuwe kinderen elkaar al gevonden hebben en heerlijk samen spelen.

Wij zijn begonnen met het thema: Op de weg. 
We kijken naar hoe de kinderen naar school komen. Kom je op de fiets of met de auto?
We gaan met een zoekplaat door de wijk om verschillende voertuigen te zoeken. 
Ook krijgen we bezoek van een motor. Juf Femke van groep 7 heeft een motor en wil hiermee graag een keer op school komen. Wat een belevenissen allemaal. Wij hebben er zin in !!

 

 

 

Groep 1/2b

 

Wat zijn wij blij dat het nieuwe schooljaar is begonnen.

In groep 1-2b zitten 15 enthousiaste kleuters die erg graag naar school gaan. Juf Jolanda en juf Menkedina vinden het een feestje om voor deze groep te mogen staan.

We leren aan de hand van thema’s over allerlei onderwerpen. We werken de komende periode over het thema: Op de weg ……. Al spelend leren de kinderen heel veel woorden, letters, zinnen en cijfers en liedjes over dit thema.

Dit alles is zeer betekenisvol voor de kleuters. De werkjes die gemaakt worden zijn ook afgestemd op het thema.

Groep 3

Groep 4

 

 

Na een heerlijke zomervakantie, zijn we goed gestart met het nieuwe schooljaar.

We zijn begonnen met spelend- en bewegend leren in de groep. Zo starten we bijna elke dag met een spelling- of rekencircuit. In de vorm van spellen zijn de kinderen de leerstof dan aan het inoefenen. Kom gerust een keertje langs om te kijken of om even mee te spelen.

Ook tijdens de lessen is er ruimte om te bewegen. Zo rekenen we sommen uit, tijdens het gooien met een bal of joggen we een paar minuutjes, terwijl we ondertussen woorden lezen.

 

We gaan dit jaar veel nieuwe dingen leren en hopen er met elkaar een fantastisch jaar van te maken.

Groep 5

 

  

In groep 5 krijgen de kinderen voor het eerst Geschiedenis, Aardrijkskunde en Biologie. Dat is natuurlijk ontzettend leuk!
Deze week heeft groep 5 met de Geschiedenis les hunebedden nagebouwd.
Dat kon natuurlijk niet met de handen, want daar waren de stenen vroeger veel te groot voor. Per groepje moesten ze zelf een manier ontdekken om de stenen op elkaar te krijgen.
Wat een mooie resultaten!

 

 

Groep 6

Dit jaar krijgen de kinderen voor het eerst een meester in de klas. Verder zullen de kinderen vooral dieper op de bekende vakken in gaan en hierbij nieuwe dingen ontdekken en leren. De kinderen zullen zichzelf hierbij ook verder ontwikkelen in het zelfstandig werken. Momenteel zijn we begonnen met een nieuw tijdvak bij geschiedenis.

Bij aardrijkskunde gaan we meer aandacht besteden aan de topografie van Nederland.

Met Engels gaan we dit jaar proberen om zelf veel in het Engels te praten. Dit doen we door middel van Engelse liedjes.

We hebben een gezellige grote groep en gaan er met elkaar een leuk en leerzaam jaar van maken.

 

Groep 7

 

In groep 7 gaan wij de eerste twee weken aan de slag met de gouden weken. Dit betekent dat wij veel activiteiten doen om het groepsgevoel te versterken, elkaar beter te leren kennen en aan elkaar duidelijk te maken hoe wij graag met elkaar willen omgaan.

In de klas hebben wij een Chillhoek, hier kunnen wij lekker even ontspannen en een boekje lezen, kleuren of naar de vissen kijken. Hier zit iedereen graag! Wij gaan dit jaar veel nieuwe dingen leren en er een top jaar van maken!

 

 

 

Groep 8

 

Welkom op de groepspagina van groep 8!

 

Wij zijn de oudsten van deze school!

Daarom mogen wij dit schooljaar op schoolkamp naar Otterlo en aan het einde van het schooljaar voeren wij een musical op.

 

Dit laatste jaar is ook heel spannend, omdat wij ons definitieve advies krijgen. En we gaan een keuze maken naar welke VO school wij volgend jaar zullen gaan.

 

Verder hebben wij nog veel meer leuke dingen op de planning staan, voor dit schooljaar. Dit vermelden wij vaak op onze facebookpagina : De Wegwijzer.

 

Wij gaan voor een super gezellig laatste schooljaar bij De Wegwijzer!

 

Meer lezen over de activiteiten?

Activiteiten