Groepen

Hieronder stellen de groepen van onze school zich graag even aan u voor.

Groep 1/2

Welkom in groep 1 en 2!

In groep 1 en 2 leren we onder andere rekenen en taal. Op de foto ziet u dat we een bewegend leren activiteit doen waarin we leren de getallen te herkennen en de goede aantallen erbij zoeken. Groep 1 doet dat met de getallen t/m 5 en groep 2 t/m 12. 

Elke dag leren de kinderen nieuwe woorden tijdens de woordenschatactiviteiten. De woorden worden gekozen bij het thema wat op dat moment actueel is.

Alle activiteiten op reken- en taalgebied bieden we spelenderwijs aan. Elke week leert groep 2 ook alvast een letter als voorbereiding voor groep 3. Op deze manier kunnen ze vast een klein beetje kennismaken met de letters. Bijv.het maken van de letter m van lego.

Groep 2/3

In groep 2-3 zitten 25 enthousiaste beweeglijke kinderen.  Op verschillende momenten per dag wordt de groep gesplitst zodat beide groepen op eigen niveau de nodige aandacht krijgen. De onderwijsassistent ondersteunt ons daarbij. De kinderen van groep 2 vinden het leren van letters en cijfers ook al interessant en doen dan regelmatig een poosje met groep 3 mee.
Groep 3 vindt het spelen van groep 2 nog erg leuk, dus maken we er regelmatig een mooie combinatie van; spelend en bewegend leren.

Groep 4

Er is veel veranderd de laatste jaren op de scholen. Wat wel hetzelfde is, dat in groep 4 de tafels aangeleerd gaan worden. We gaan daar binnenkort mee aan de slag. We gaan ze niet zomaar aanleren, maar we gaan met elkaar ontdekken wat je met tafels eigenlijk doet. Namelijk herhaald optellen! Dat doen we onder andere met spelletjes en buiten oefeningen (bewegend leren) om het beter te begrijpen. We zullen daar ook zeker de nieuwe Chromebooks voor inzetten.

Groep 5

In groep 5 oefenen wij veel met Begrijpend lezen. Elke dinsdag krijgen wij een actuele tekst. Wij bespreken klassikaal de tekst en stellen vragen. Op vrijdag doen wij de verwerking achter de computer. Dankzij de chromebooks kunnen wij dit heerlijk op onze eigen plek in de klas doen.

Ook wordt er in groep 5 regelmatig op een speelse manier geoefend met de onderdelen van rekenen. De tafels staan centraal. In groep 5 ga je namelijk voor je tafeldiploma! Tijdens een leuk rekenciruit leren wij op een speelse, beweeglijke manier.

Groep 6

We hebben er al een aantal weken opzitten. We werken hard en leren veel!  

Het rekenen in de nieuwe methode gaat heel goed. De kleine sommen tot 100 lukken al aardig en die gebruiken we nu om de grote sommen tot 10.000 te maken.  Ook de tafels blijven erg belangrijk. De deelsommen hebben we al een paar keer met een leuk buitenspel geoefend. Buiten leren vinden we sowieso erg leuk en fijn, dus wie weet gaan we dat wel vaker doen dit jaar.  

We maken dankbaar gebruik van de nieuwe Chromebooks. Daarop oefenen we het rekenen en de spelling, maar ook voor de onderzoeksvragen van geschiedenis, aardrijkskunde en natuur zijn ze heel handig.  

De juf probeert ons ook aan het zingen te krijgen en ze zegt dat we er steeds beter in worden! 

Op donderdag en vrijdag hebben we meester Bram, hij is nieuw bij ons op school dit jaar.  

Het gaat vast een heel leerzaam jaar worden met de juf en de meester.

Groep 7

In groep 7 gaan wij de eerste twee weken aan de slag met de gouden weken. Dit betekent dat wij veel activiteiten doen om het groepsgevoel te versterken, elkaar beter te leren kennen en afspraken te maken over hoe wij met elkaar om willen gaan. De rest van het jaar blijven wij hiermee aan de gang gaan d.m.v. de Kanjertraining.

We gaan dit schooljaar veel leren en dat doen we op verschillende manieren. We kunnen gebruik maken van de Chromebooks, we doen verschillende soorten circuits, we gaan dingen onderzoeken, we oefenen en ontdekken door middel van coöperatieve werkvormen en nog heel veel meer!

Het is soms hard werken in groep 7, maar gelukkig kunnen we heerlijk ontspannen met een goed boek op de zitzakken in de gezellige leeshoek.

Groep 8

Groep 8 is altijd een bijzonder jaar op de basisschool.
Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de middelbare school.
We krijgen bijvoorbeeld al huiswerk en leren om dit goed te plannen in een agenda.
Ook verdiepen we ons in de verschillende middelbare scholen in Apeldoorn.

Natuurlijk gaan wij ook dit jaar weer op kamp en is er een afscheidsavond met een musical.
We hebben er nu al zin in!

Sinds dit schooljaar hebben wij Chromebooks op school.
Deze gebruiken wij bij de vakken: rekenen, spelling, de zaakvakken en Nieuwsbegrip.
Nieuwsbegrip is een leuke methode voor begrijpend lezen, waarbij de tekst over een actueel onderwerp gaat.

De komende weken gaan wij met aardrijkskunde bezig over Afrika. We leren de verschillende landschappen, klimaten en dieren kennen. Ook moeten we de topografie van Afrika leren.
Op de foto zijn wij bezig met het inkleuren van alle landschappen en bijbehoren klimaten.
Dit doen we met behulp van de atlas.

We houden u graag op de hoogte van alle leuke dingen die wij leren in groep 8!