Groepen

Hieronder stellen de groepen van onze school zich graag even aan u voor.

Groep 1

Welkom bij groep 1!

In groep 1 zijn we druk bezig om elkaar te leren kennen en om een groep te worden. Veel kinderen kennen elkaar nog niet zo goed omdat ze net op school zijn. We doen groepsspelletjes en spelletjes waarbij we meer over elkaar te weten komen. Wat vind jij leuk om te doen in je vrije tijd? Wat voor sport doe jij? Wie woont er bij jou in huis?

We hebben ook 2 lieve poppen bij ons in de klas. Suus en Luuk. Suus en Luuk hebben ons wegwijs gemaakt door de school. Door middel van foto's lieten ze ons zien waar ze in de school verstopt zaten. We vonden het erg leuk om zo de school beter te leren kennen.

Groep 2

De kinderen van groep 2 spelen en werken over het thema: Ik zorg voor jou.... De kinderen bespreken met elkaar wat ze later willen worden. We leren er versjes en liedjes bij. Welk beroep zorgt voor ons? De dokter, de tandarts of de kapper. Maar nog veel meer beroepen.

In de huishoek hangt een doktersjas en er staat een dokterskoffer. Nu we over de dokter werken knutselen we ook een dokter van vierkantjes. Daarbij moeten we goed tellen want anders weten we niet hoelang zijn benen moeten zijn. 

Tijdens dit thema spelen en werken we over verschillende beroepen! Straks nog de kapper en de tandarts! Wat wil jij later worden?

Groep 3

Jij, ik en wij: iedereen hoort erbij! Dat is het motto van onze klas, want wat is het fijn als iedereen erbij hoort. Met de kanjertraning leren we om het groepsgevoel te versterken en hoe we op een goede manier met elkaar om horen te gaan. In de klas zijn dan ook overal bijtje te vinden: op de deur, op de wandplaten, op de verjaardagskalender, bij onze groepsregels enz. De beroemdste bij, is ZOEM de bij. Hij leert ons bijna elke dag een nieuwe letter. In de eerste schoolweek hebben we de letters ‘i’ en ‘k’  geleerd en zo konden we al snel het woordje ik lezen. De komende maanden gaat hij ons bijna alle letters van het alfabet leren.

Naast het lezen proberen we ook de nieuwe letters gelijk op te schrijven, zodat we steeds meer woorden kunnen schrijven.

Naast het bezig zijn met al die letters, zijn we ook heel druk met cijfers, want we zijn erachter gekomen, dat je die ook overal tegenkomt. Zelfs in ons leeswerkboek staan de cijfers op volgorde. We zijn momenteel aan het oefenen met de telrij t/m 20, het schrijven van de getallen en wat is meer en minder, en hoeveel meer of minder. 

We werken dagelijks in onze werkboeken, maar soms is dat nog best lastig om lang stil te moeten zitten op een stoel. Je ziet ons dat ook regelmatig spelend leren of buiten rekenen, lezen of schrijven, want bewegen en leren gaan heel goed samen. 

Groep 4

Aan het begin van het schooljaar willen we elkaar als klas goed leren kennen. Daarom doen we veel kanjerspelletjes. Ook staat er de eerste weken een koffer in de klas. Elk kind/juf stopt hier iets in wat bij hem/haar past. Als er iets uit de koffer gepakt wordt, gaan we raden van wie dit is. Ook gaat elk kind iets vertellen over het meegebrachte ding. Dit is een leuke manier om elkaar goed te leren kennen. 

Leerkracht groep 4  De Wegwijzer

Groep 5

 

In groep 5 rekenen we veel. Dit jaar leren we alle tafels en proberen we onze tafeldiploma te halen. Spelenderwijs leren is dan ook heel erg leuk. We spelen tafelbingo met de hele klas, of tafeldomino. Zo oefenen en spelen we tegelijk.

Groep 6

De kop is eraf! We are alweer Aardig gewend Aan het schoolleven in groep 6. De eerste week was het wel wennen DAT we nu naar boven moeten en kwamen er af en toe ingelogd groep 7 l eerlingen per ongeluk bij ons naar Binnen, Maar na 2 weken  Kan van Iedereen nu gelukkig het lokaal goed vinden. 

Om weer aan elkaar en de nieuwe juffen te wennen, doen we wat vaker een spelletjes. We hebben voor elkaar een mooi complimenten vel gemaakt. B ij iedere letter van je naam je van iemand een compliment. Met de muziekles leren we daar een leuk lied bij over complimenten  geven  

We doen elke woensdag muziekles. Soms met instrumenten en soms alleen met onze stem en bewegingen. Muziek is superbelangrijk. We me rken dat we er erg blij van worden en het scheppen een band met elkaar. Ook stimuleert het onze hersenen om beter te leren. Dus als we veel leren liedjes kunnen we ook op andere momenten in de week tussendoor zin gen. 

Verder werken we natuurlijk erg hard. We rekenen elke dag, het leukste is als de juf een rekenspel heeft dat we buiten kunnen doen, zoals deze week met de deelsommen.  Spelend leren blijft het leukst! 

Ook spelling, taal en wereldoriëntatie doen we minimaal 3x in de week.  

Gelukkig gaan we nu ook weer elke maandag naar de gymzaal, want gymmen blijft toch wel het leukste vak! 

We gaan er  vast en zeker  een  leuk en  samen jaar van maken! 

 

Groep 7

In groep 7 gaan wij de eerste twee weken aan de slag met de gouden weken. Dit betekent dat wij veel activiteiten doen om het groepsgevoel te versterken, elkaar beter te leren kennen en afspraken te maken over hoe wij met elkaar om willen gaan. De rest van het jaar blijven wij hiermee aan de gang gaan d.m.v. de Kanjertraining.

We gaan dit schooljaar veel leren en dat doen we op verschillende manieren. We kunnen gebruik maken van de Chromebooks, we doen verschillende soorten circuits, we gaan dingen onderzoeken, we oefenen en ontdekken door middel van coöperatieve werkvormen en nog heel veel meer!

In groep 7 doen we regelmatig een Grey of the day. Hierbij krijgen de kinderen een raadsel mee naar huis. Samen met papa, mama, broer, zus, opa, oma, etc. proberen ze het raadsel op te lossen. Op school wordt het antwoord verteld en houdt de juf een soort mini spreekbeurt over het betreffende onderwerp.

Het is soms hard werken in groep 7, maar gelukkig kunnen we heerlijk ontspannen met een goed boek of een leuke strip op ons chillbankje in de leeshoek.

Groep 8

Welkom in groep 8

Wij hebben zin in dit bijzondere jaar!
We krijgen ons schooladvies voor de middelbare school,
maken de eindtoets, gaan op kamp en we spelen mee in de afscheidsmusical.

Op vrijdag starten we dag de altijd met gym.
Want, bewegen is gezond!
Op de foto ziet u ons voetballen, korfballen, stoeien en acrobatiek oefeningen doen. 

Ook dit jaar houden we u graag op de hoogte van al onze belevenissen.
Kijk daarom regelmatig op onze site.

Groetjes van groep 8